Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

42 βουλευτές κατά της ΑΕΠΙ.

Αυτό κι αν μας κάνει εντύπωση: Πλέον κράζουν την ΑΕΠΙ και βουλευτές! Η ΑΕΠΙ για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η εταιρία που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών στα τραγούδια και πληρώνεται για να παίζεται μουσική σε ραδιόφωνα, καφετέριες, clubs, κτλ… Κατά καιρούς, έχει κατηγορηθεί από πολλούς, από δημιουργούς μέχρι καταναλωτές, όμως αυτό, είναι πραγματικά απροσδόκητο!
Αυτή τη φορά, η ΑΕΠΙ βάλεται από 42 βουλευτές της Ν. Δ., οι οποίοι συνυπογράφουν υπόπνημα προς τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά. Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά: “Κανένας δεν αμφισβητεί τα δικαιώματα των δημιουργών. Δεν είναι όμως δυνατόν να εξομοιώνονται οι εισφορές των μεγάλων μαγαζιών που πουλούν μουσική με τις εισφορές ενός καφενείου με μια μικρή τηλεόραση, που ο ιδιοκτήτης την ανοίγει την ώρα των ειδήσεων. Δεν είναι δυνατόν να ζητούμε τα ίδια χρήματα από το κέντρο της Αθήνας και τα ίδια από ένα χωριό στην παραμεθόριο.” Ζητούν συνεπώς, να απαλλαχθούν από τις υποχρεώσεις τους τα καταστήματα των χωριών αλλά και τα μαγαζιά που διαθέτουν τηλεόραση.

atsarantos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχετε κάποιο στοιχείο σχετικά με τα δικαιώματα που έχει η αεπι να αναζητά 'φόρο΄απο καταστήματα ιντερνετ καφέ; Επικοινωνίστε στο arenanet.gr@gmail.com Ευχαριστώ