Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο “ΜΠΡΑΒΟΣ” ΤΗΣ ΑΕΠΙ;

AEΠΙ, Ανώνυμος Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Βέβαια το αρχικό Α ίσως να παραπέμπει και στην ένδοξη ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ μας, η οποία έχει καταντήσει να λειτουργεί ελεγκτικά υπερ της ΑΕΠΙ. Ακουσον άκουσον!!
Ο κλασσικός έλεγχος της Αστυνομίας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφε-ταβέρνες κλπ) αν και διανθίζεται μερικές φορές με έλεγχο για τιμοκαταλόγους ή για ταμπέλες και με την ένδειξη απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλ από άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών, γίνεται ως εξής:
Τα αστυνομικά όργανα διενεργούν επιτόπου έλεγχο και ζητούν:1. Αδεια λειτουργίας καταστήματος2. Βιβλιάρια υγείας προσωπικού3. Αδεια χρήσης μουσικών οργάνων ή μηχανημάτων
Αυτή τη περιβόητη άδεια χρήσης μουσικών οργάνων την εκδίδει ο Δήμος Θηβαίων, ζητώντας τα εξής δικαιολογητικά:
1.Βεβαίωση ηχομόνωσης από Μηχανικό2. Παράβολο 150 ευρώ (τα τελευταία χρόνια αυτό…)3. Απόδειξη πληρωμής της ΑΕΠΙ !!!!
Στην ουσία τώρα:
Αν δεν έχει ενα κατάστημα αδεια μουσικών οργάνων μηνύεται. Στο Πταισματοδικείο πληρώνει περίπου 300 ευρώ πρόστιμο και στις 3 παρόμοιες μηνύσεις (μπορεί να γίνουν σε ένα 24ωρο…και οι τρεις!!!) ο Δήμος Θηβαίων οφείλει να… κλειδώσει το κατάστημα για 10 ημέρες αρχικά…
Υπενθύμιση: Για άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων και μη κατοχή τους οι παραβάσεις και όχι για ηχορύπανση…
Αρα: Αν δεν έχεις πληρώσει προκαταβολικά στην αρχή του χρόνου για όλο το έτος την ΑΕΠΙ δεν παίρνεις άδεια από το Δήμο Θηβαίων. Η αστυνομία στον έλεγχο που κάνει (το λιγότερο15-20 φορές το έτος) σε μηνύει για την επί της ουσίας αυτή παράβαση και ο Δήμος Θηβαίων κατόπιν (βάσει νόμου) σου κλείνει το μαγαζί….!!
Αρα ποιος είναι ο…αθελά του και δεν ξέρω βάσει ποιας διάταξης ο μπράβος της ΑΕΠΙ;;;

Posted by exeisminima

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να μην πληρώσει κανείς επαγγελματίας ΑΕΠΙ. Ακόμα κι αν δεν έχει μουσική από ραδιόφωνο και απλά έχει τηλεόραση πάλι πρέπει να πληρώσει.
Είναι κατι σαν την ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Δεν θέλω να πληρώνω ΕΡΤ, έχω αυτό το δικαίωμα;

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ( ? ) ΟΠΟΤΕ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ … ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ( ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ) ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ( ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ) ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ , ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΛΠ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ….