Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Τα χρήματα που εισπράττονται από την ΑΕΠΙ πηγαίνουν όντως στους καλλιτέχνες;

"Καλώς την και ας άργησε…

Ο λόγος για την ΑΕΠΙ, η οποία θέλει χρήματα προκειμένου να μας χορηγήσει το δικαίωμα να μεταδίδουμε τραγούδια metal καλλιτεχνών. Ακούς Lemmy?
Οι νταβατζήδες του νόμου περί συγγενικών δικαιωμάτων ο οποίος ψηφίστηκε σε μια νύκτα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, και έκτοτε δίνει (παπάρια δίνει) το δικαίωμα στην ΑΕΠΙ να επεμβαίνει εκ μέρους των καλλιτεχνών προκειμένου να διασφαλίζει τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Αυτό που παραλείπει να κάνει η ΑΕΠΙ είναι, όπως αναγράφεται στον συγκεκριμένο νόμο, ότι πρέπει να έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τον καλλιτέχνη και το συγκρότημα για να έχει το δικαίωμα της κάλυψης των πνευματικών δικαιωμάτων...
Αλήθεια τα χρήματα τα οποία εισπράττονται από την ΑΕΠΙ πηγαίνουν όντως στους καλλιτέχνες?

Εφόσον η ΑΕΠΙ απαιτεί ένα ποσό μηνιαίως χωρίς να έχει την απαραίτητη Playlist, πως θα διαμοιράσει τα χρήματα στους καλλιτέχνες?

Η ΑΕΠΙ έχει βάλει χέρι και στους διοργανωτές συναυλιών και μάλιστα Metal συναυλιών, όπου το αστείο είναι ότι ενώ οι διοργανωτές έρχονται σε άμεση επαφή με τα συγκροτήματα, εμφανίζεται η ΑΕΠΙ να ζητάει τα πνευματικά δικαιώματα των συγκροτημάτων, παρόλο που οι μουσικοί είναι παρόντες και είναι οι πλέον υπεύθυνοι να διαχειριστούν τα δικαιώματα τους.

Αυτό αντιπαρέρχεται και πάλι τον νόμο περί συγγενικών δικαιωμάτων, καθώς δεν έχει δικαίωμα η κάθε ΑΕΠΙ παρουσία του καλλιτέχνη να μεσολαβήσει, γιατί πολύ απλά ο καλλιτέχνης είναι αυτός που έχει τα δικαιώματα για τον εαυτό του. Σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΠΙ λέει το τρελό παραμύθι ότι η αμοιβή του καλλιτέχνη αφορά το εκτελεστικό κομμάτι και όχι εκείνο των δικαιωμάτων.

Είναι φανερό ότι το κράτος είναι αδύναμο ή για άλλους λόγους δεν κάνει κάτι σχετικά με τους νταβατζίδες της ΑΕΠΙ, η οποία είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ παρακαλώ, που ενώ εισπράττει τεράστια ποσά, αναφέρεται σαν μη κερδοσκοπική εταιρία!!!
Το metalzone.gr από το 1999 που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο δεν έχει λειτουργήσει ποτέ κερδοσκοπικά και ούτε πρόκειται αυτό να αλλάξει και στο μέλλον.

Η λειτουργία του Internet Radio γίνεται αποκλειστικά για να έχουν την πρόσβαση οι FAN της σκηνής σε ένα μέσο που μεταδίδει την αγαπημένη τους μουσική και επιπλέον η ΑΕΠΙ δεν έχει δικαίωμα καν να ζητάει συνδρομή, για ένα είδος μουσικής το οποίο από το 1980 μέχρι σήμερα παραμένει Underground, όπως δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί οτιδήποτε, διότι ο server που φιλοξενείτε η σελίδα και το Internet ραδιόφωνο εδρεύουν εκτός Ελληνικών συνόρων.

Δε φτάνει που πληρώνουμε τις υπηρεσίες για να έχουμε μια αξιοπρεπή σελίδα στο διαδίκτυο και τις ανάλογες υπηρεσίες που φιλοξενούνται στην σελίδα του metalzone.gr, χωρίς κανένα έσοδο από αυτή και χωρίς καμία κερδοσκοπική διάθεση, έχουμε και τον ΝΟΝΟ της μουσικής την ΑΕΠΙ να ζητάει βαλάντια."

metalzone.gr

4 σχόλια:

giorgos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
giorgos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Σε περιπτωση που το domain ειναι com h net η kati allo εκτος απο gr, σε αυτη τη περιπτωση τι γινεται?
Υπαρχει καποια αλλη ξενη εταιρια παρεμφερες της ΑΕΠΙ,η οποια και αυτη μπορει επεμβει αντιστοιχα?

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και περίπου ένα χρόνο η ΑΕΠΙ μπορεί μέσω των συναργεργατων της στο εξωτερικό να κινηθεί το ίδιο νομικά εφόσον το αντιληφθεί..

Απο πουθενά δεν θα γλυτώνεις σε λίγο καιρό...